Påsktårta

En god tårta som jag gjorde förra påsken. Basen är en stor och hög kladdkaka som är täckt av en citronkräm, toppad med färska bär och choklad runtom.


Kladdkakan

200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt svalna, tillsätt sockret och ett ägg i taget rör om väl.
2. Sikta ner resten av ingredienserna och blanda väl. Häll upp smeten i en springform klädd med bakplåtspapper så att kakan blir lättare att få loss.
3. Grädda i 25-30 minuter i den nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna helt i kylskåp.

Citronkräm

3 dl vispgrädde
200 g naturell färskost (ex philadelphia)
1 dl lemon curd

Vispa grädde och färskost fluffigt med elvisp. Rör slarvigt ner lemon curd så att den inte blandas ut helt. Bre krämen över den kalla kladdkakan.

Garnering

Jag använde färska jordgubbar som skivades ovanpå tårtan, men det går bra med alla färska bär. Runtom användes 12 st noblesse och sedan ett sidenband.

Kommentarer

Populära inlägg